Mineralull

Mineralull är egentligen ett samlingsnamn för två olika material – glasull och stenull. Dessa tillverkas genom nedsmältning av glas respektive sten, som man därefter spinner till tunna trådar. Mineralullsisolering kommer i olika format, exempelvis i mjuk skiva, hård skiva, rulle, lösull, rörskål och lamellmatta. 

Isolering med stenull

Stenullsisolering innehåller mycket luft, men har trots detta en hög tryckhållfasthet och tål mycket mekaniskt motstånd. Stenullen är också marknadens mest brandsäkra isoleringsmaterial, drar inte till sig fukt och är ljuddämpande.

Isolering med glasull

Glasull är marknadens kanske mest populära isoleringstyp. Det tillverkas på samma sätt som stenull, men råmaterialet består upp till 70% av återvunnet glas som ger långa, fina fibrer. Glasullsisolering har en låg vikt och hög hållfasthet, och passar utmärkt för konstruktioner som kräver mjukare isolering som behöver kunna komprimeras. 

Fördelar med att isolera med mineralull

Mineralullsisolering är ett av världens mest använda isoleringsmaterial. Materialet är både obrännbart, fukttåligt, återvinningsbart, ljudisolerande och har en lång beräknad livslängd. På grund av mineralullens många fördelaktiga egenskaper, kan materialet användas för i princip alla isoleringsarbeten. 

Oavsett om du letar efter mineralull för teknisk isolering av rör och kanaler eller till byggisolering är du varmt välkommen att ta kontakt med oss på Löövs isolering.