Cellulosaisolering

När man talar om isolering och cellulosa syftar man på isolering producerad av tidningspapper. Genom att återvinna tidningar får man en isoleringstyp tillverkad av en naturlig råvara och med mycket goda isoleringsegenskaper.

Kontakta oss

Vad är cellulosa?

I naturen återfinns cellulosa i växternas cellväggar och är ett resultat av fotosyntesen. Det innebär att det är en av de viktigaste byggnadsdelarna i träd, som tidningspapper i sin tur är tillverkat av. 

Isoleringen tillverkas genom att tidningspapper mals ned och sedan blandas med mineralsalt och brandhämmande impregneringsmedel. Detta gör att cellulosaisoleringen står sig väl mot både fukt och brand.

Fördelar med cellulosaisolering

God ljuddämpning och fuktabsorbering är bara några av egenskaperna som gör cellulosaisolering så användbart. Det är också ett material med hög densitet, vilket resulterar i både hög värmekapacitet och reducerad risk för konvektion. Sammantaget är det en mycket lätthanterlig isoleringstyp som är både effektiv och tillverkad av naturliga råvaror.

Behöver du hjälp med cellulosaisolering till ditt nästa byggprojekt? Kontakta oss via knappen nedan eller kom in till vår lagerbutik i Avesta där vi kan hjälpa dig på plats.

Kontakta oss